Choď na obsah Choď na menu
 


DANICA KLEINOVÁ

- slovenská novinárka, reportérka, redaktorka Televízie Markíza, narodená 26.05.1972

1. júl 1998 bol prvým dňom, kedy prišla Danica do spravodajstva. Pridala sa do tímu k už známym osobnostiam ako Patrik Herman, Dano Krajcer, Henrich Krejča a ďalší.
Markizácka redaktorka preukázala veľkú odvahu, keď sa rozhodla natočiť dokumentárny film: Sám vojak v poli. Dokument zachytáva slovenských vojakov, ich život a prácu v Afganistane.

Diváci ju mohli okrem Televíznych nových vidieť aj v epizódnych úlohách, napríklad v seriáli Ordinácia v ružovej záhrade, kde hrala samu seba – reportérku i v seriály Druhý dych, kde z prijala ťažšiu výzvu a tvorcovia seriálu ju po prvý raz obsadili do skutočnej úlohy a zverili jej postavu riaditeľky psychiatrického sanatória.

 

danica-kleinova-2-600x360.jpg

 Spomienky na školu:

Pamätám si veľmi dobre roky, keď som navštevovala vtedy ešte ĽŠU, teda Ľudovú školu umenia v Prievidzi...Hodiny klavíra som absolvovala u pani učiteľky Vierky Wunderovej. Pravidelne boli hodiny dvakrát do týždňa, ale bola som najradšej, keď sme mali hodinu v triede pána Ladislava Kissa, ktorý ako jediný mal klasické čierne krídlo. Pani učiteľka Wunderová hrala veľmi pekne a elegantne na klavíri, bola prísna a pravdepodobne len vďaka jej prísnosti som sa naučila hrať dobre na klavíri. Pamätám si aj na môj absolventský koncert. Vybrala pre mňa nádhernú skladbu, ktorú som si poctivo nacvičila, dokonca dobrovoľne, lebo samej sa mi veľmi páčila. Od skončenia školy uplynulo už viac rokov. No pravidelne, keď mám chuť, si rada sadnem za klavír. Síce už teraz prsty nie sú tak trénované ako kedysi, ale predsa len niečo zahrajú. A robí mi to veľkú radosť. Naozaj. Želám Vašej škole veľa talentovaných a snaživých žiakov, ktorých bude radosť učiť! Takisto želám veľa trpezlivých a dobrých učiteľov, ktorí budú hrdí na svojich žiakov. Nemusia všetci pokračovať na konzervatóriu. Stačí, ak raz, keď dospejú a bude im smutno alebo veselo, tak to oslávia hrou na hudobný nástroj!