Choď na obsah Choď na menu
 


JURAJ MOKRÝ

- slovenský herec, moderátor, bavič

Narodil sa 24.4. 1977 v Bojniciach. Navštevoval literárno-dramatický odbor školy (pod vedením MgA. Viery Marsinovej) a neskôr absolvoval  Štátne konzervatórium v Bratislave (hudobno-dramatický odbor).

Známym sa stal po spolupráci s niekdajším zabávačom číslo jeden na Slovensku, s Jozefom Pročkom. Účinkoval totiž v jeho reláciách Je to možné? a Nikdy nehovor nikdy ako redaktor oravskej televízie, ktorého snahou bolo dostať nič netušiace celebrity pred kamerou do úzkych neočakávanou komunikáciou. Za obeť mu dokonca padli hviezdy ako David Beckham, Christopher Lambert, Karel Gott a mnoho iných svetových hviezd šoubiznisu.

Neskôr moderoval vlastné relácie Mokrý vidí všetko alebo Clever, ktoré však nemali dlhé trvanie v programových štruktúrach televízií. Bol účastníkom tanečnej súťaže Let's Dance 3, ktorú napokon aj vyhral s tanečnou partnerkou a profesionálnou tanečnicou v jednej osobe Katarínou Štumpfovou. Predstavil sa aj v seriáli Ordinácia v ružovej záhrade ako psychiater Dr. Suchý, ktorý mal dlhé roky svoje stabilné miesto na TV obrazovke. V minulosti moderoval víkendové počasie v televízii Markíza s názvom Ako bude s Mokrým?

 ► Suspicious mind (Martin Chodúr a Juraj Mokry - Silvester 2009)

juraj-mokry--juraj-mokry-315557.jpg